כללי:
פירוט יתר:
1. חובת זיהוי פרטני לכל נחלבת
2. הכנה נכונה והיגיינית של העטין (ראה המלצות מאל"ה לשגרת חליבה היגיינית נספח 9).
3. קיום והקפדה על חובת ההפרדה בין חלב בריא ,לחלב הנחלב מחיה חולה או מטופלת.
פירוט המיקרים המחייבים הפרדת חלב:
4. ציוד החליבה חייב להיות מאושר לשימוש בתעשיית המזון ומורכב בהתאם לתקנים הבין לאומיים (ראה המלצות ישראליות למתקני חליבה- נובמבר 2000)
5. ציוד החליבה חייב להיות מתוחזק כראוי (ראה טופס מעקב אחר תחזוקת מכון חליבה לפי תדירות טיפול).
6. מכון החליבה וציוד החליבה חייבים להיות נקיים במהלך כל החליבה.
7. יש להבטיח כי החולבים שומרים על כללי היגיינה אישיים בזמן החליבה.
8. אחסון החלב –יש להבטיח כי פנים המיכל וסביבתו נקיים כל הזמן.
9. קירור החלב – יש להבטיח כי קירור החלב מבוצע בהתאם לנדרש.
10. איסוף החלב – נעשה בהתאם לנהלים(תקנון החלב 2018).
11. בסיום החליבה יש לתעד את הידע שהצטבר לפני ,במהלך ובסיום החליבה ולוודא העברת המידע לאחראי.המידע המצבר בסיום החליבה יכלול: