מהי אבקת חלב?
מה ניתן לעשות עם אבקת חלב?
מתי אבקת חלב יכולה להיות מסוכנת לשימוש?
כאשר משווקי החלב רוצים להגדיל את רווחיהם, הם /משתמשים בחומרים /שונים.היום כבר יש כימיקלים מיוחדים, כולל אנטיביוטיקה שפג תוקפה – כדי שהחלב לא יתקלקל". מלאמין הוא חומר העשיר בניטרוגן, המשמש לבדיקת כמות חלבון, ולכן יכול להסוות חלב מדולל.
האם אבקת חלב שיוצרה מחלב נגוע מסוכנת למאכל?
כן
אילו בדיקות מתבצעות כיצד לוודא שאבקת החלב לא מזוהמת?
באחריות המחלבות בארץ לבצע את הבדיקות המקומיות שלהם הדרושות כדי לאשר את השימוש באבקת חלב. בנוסף לכך, כמובן, האחריות מוטלת על משרד הבריאות.
כיצד ניתן לזהות אבקת חלב אשר מסוכנת לשימוש?
לא ניתן
מהן קבוצות הסיכון לשימוש באבקת חלב למסוכנת/לא טובה?
ממה צריכות להימנע קבוצות בעלות סיכון?
מצריכת אבקת חלב ממקור לא מזוהה
מה יקרה לאדם שצרך אבקת חלב מזוהמת?
א. לא טוב! תלוי בגורם המזהם
כיצד ניתן לטפל באדם שצרך אבקת מזוהמת?
א. תלוי באופי הזיהום
האם היו מקרים של המחלה בהקשר של אבקת חלב בארץ או בעולם?
א. בתי החולים בסין תינוקות שקיבלו מהוריהם אבקת חלב לשתייה, מבלי לדעת כי היא זוהמה בחומר כימי רעיל. יצרנית אבקת החלב הגדולה בסין, קבוצת "סאנלו", נאלצה לעצור את ייצור המוצר לאחר שנודע לה כי הוא זוהם בחומר מלמין, חומר עשוי שרף המשמש בעיקר את תעשיית הנגרות והפלסטיק, וגורם לאבנים בכליות בקרב תינוקות.
ב. באפריקה, בדרום אמריקה ואפילו באירופה נערכות בדיקות מקיפות של המוצרים הנמצאים על המדפים, מחשש שיימצא בהם הכימיקל מלמין, העלול לגרום לאבנים בכליות ואף לאי ספיקת כליות במקרים מסוימים ולמוות בקרב תינוקות.
מילון מונחים
קישורים:
אבקת חלב – http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A7%D7%AA_%D7%97%D7%9C%D7%91