up למעלה
חלבי אתר יצרני החלב - מועצת החלב
English

הֲזָנַת פָּרוֹת

פרת החלב הישראלית גדלה ברפת שבה המזון מוגש כולו באבוס כבליל שמתוכנן לספק מגוון מקורות עמילן וחלבון, סיב גס איכותי, ויטמינים ומינרלים כנדרש. הזנה מאוזנת ונכונה הינה הכרחית לשמירת בריאות הפרה ורווחתה.

מרכיבי המנה מחולקים לשלוש משפחות עיקריות: מזונות מרוכזים באנרגיה ובחלבון, כגון גרעינים עמילניים כמו חיטה, שעורה, תירס, שיבולת שועל וסורגום, וכוספאות (פולים וגרעינים לאחר מיצוי השמן), כגון כותנה, סויה, חמניות, לפתית ושאריות תעשייה עשירים איכותיים, כגון סובין חיטה, קליפות סויה, גרעיני כותנה ועוד; מזונות גסים, כגון תחמיצי חיטה, תירס וסורגום, שחת דגן חורפית כגון חיטה ושיבולת שועל, שחת דגן עשבונית מגידול קיצי, כגון פנסילריה, סיטריה ודוחן ענק, קש חיטה, תירס וחמניות, וחציר קטנית, כגון בקיה, אספסת, תלתן ואפונה; ותוצרי לוואי לחים של תעשיית המזון, כגון מי-גבינה, קליפות הדר, שאריות ירקות ופירות ועוד.

פרה חולבת אוכלת כ- 23.0 ק"ג חומר יבש ושותה כ-100 ליטר מים ביום. חשוב להקפיד על גישה נוחה של הפרות למזון באבוס, וכן למים טריים וקרירים בשקתות, באיכות של מי שתייה.