המטרה: שמירה על רמה איכותית בטיחותית ומקצועית של כלל העובדים.אפיון והגדרה ברורה של אופן העבודה והפעולות המתבצעות ע"י כלל העובדים במשק החי.
יכולת מעקב אחר ביצועם בפועל .
באחריות :מנהל הרפת/דיר:
אמצעים:
- גיוס עובדים מתאימים ובריאים לפי דרישות ואופי העבודה .
- הגדרות תפקידים, סמכויות, דרישות מקדימות, מסלול הסמכה הכשרה והדרכה בשטח.
- במידה והעובד אינו דובר עברית יש לבצע את תהליך הקליטה בשפה המובנת לו ולבדוק את מידת הבנתו בפועל.
- רק לאחר תקופת חניכה ניתן לתת את ההסמכה לתפקיד (חולב, מאביס, גידול, תחזוקה, בריאות).
- יש להבטיח את רמתם המקצועית של העובדים (מפגשים, השתלמויות, ימי עיון- לפחות אחת לשנה).
- מומלץ להיעזר בגופי עזר ותמך להדרכה ולמעורבות בימי רגיעה ומשבר.
- יש לכתוב ולהפיץ בין כלל העובדים נהלים מדויקים לפעולות שונות (תחזוקה, חליבה הזנה,בטיחות ביולוגית ובטיחות בעבודה וכו').
- יש לבצע הערכה תקופתית של פעילות העובדים וליישם מסקנות בהתאם.
- יש לוודא תנאי מחיה, רווחה, העסקה, שיכון נאותים לצוות העובדים.