הקרן מנוהלת ע"י המדען הראשי של משרד הבריאות וממומנת ע"י מועצת החלב למבט על מחקרים שמומנו ע"י הקרן
שם המחקר: צריכה של מוצרי חלב דלי שומן או תכולת שומן ממוצעת מגינה מפני מחלת כבד שומני לא אלכוהולי, בעוד שהשפעתם המזיקה של שומן חלב ושומן ממקורות שונים דומה
שם החוקר: ד"ר שירה זילבר שגיא
תחילת שנת המחקר: 2021
סיום שנת המחקר: 2023
מוסד מחקר: אוניברסיטת חיפה
לתקציר מלא לחץ כאן
לתקציר באנגלית לחץ כאן
שם המחקר: השפעת חלב ומוצריו בארוחת הבוקר על איזון גליקמי וגנים של השעון הביולוגי
שם החוקר: פרופ' זהר לנדאו
תחילת שנת המחקר: 2019
סיום שנת המחקר: 2023
מוסד מחקר: יחידת סוכרת המרכז הרפואי וולפסון, מעבדה למטבוליזם וכרונוביולוגיה, המכון לביוכימיה מזון ותזונה, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית האוניברסיטה העברית בירושלים.
לתקציר בעברית לחץ כאן
לתקציר באנגלית לחץ כאן