הקרן מנוהלת ע"י המדען הראשי של משרד הבריאות
וממומנת ע"י מועצת החלב
למבט על מחקרים שמומנו ע"י הקרן :
שנה |
מוסד מחקר |
חוקר ראשי |
נושא |
2008 |
טכניון, רמב"ם |
פרופ' יואב ליבני |
זמינות ויטמין D באנקפסולציה בתוך מיצלות קזאין במתן בחלב דרך הפה |
2008 |
בי"ח אסף הרופא |
פרופ' יצחק כץ |
ריגוש אלרגני צולב בין חלבוני החלב – תלות באפיטופ הכשרות |
2008 |
אוניברסיטת בן גוריון |
ד"ר דנית שחר |
השפעת צריכת מוצרי חלב על מדדים אנתרופומטריים וקרדיו-מטבוליים |
2010 |
טכניון |
פרופ' יואב ליבני |
זמינות ביולוגית של ויטמין D במיצלות הקזאין בהשוואה לזמינותו בשומן החלב, או באמולסיפייר סינטתי המשמש כיום בתוספים ובהעשרה |
2010 |
אוניברסיטת תל אביב |
פרופ' אילנה גוזס |
מוצרי חלב והגנה על תאי דם ועל תאי מוח |
2010 |
מרכז אוניברסיטאי אריאל |
פרופ' רות בירק |
אי סבילות ללקטוז – מיפוי חדשני להתאמה תזונתית אישית לצריכת מוצרי חלב |
2010 |
הפקולטה לחקלאות |
פרופ' רון שחר |
השפעת צריכת חומצות שומן מחלב בתקופת הגדילה על איכות השלד הצעיר והבוגר |
2011 |
מכון גרטנר |
ד"ר קתלין אבו סעד |
הקשר בין צריכת מוצרי חלב ובין גורמי סיכון קרדיווסקולריים |
2011 |
הפקולטה לחקלאות |
פרופ' אורן פרוי |
צריכת חלב ממוזכת והשפעתה על פרמטרים מטבוליים הקשורים לשובע והשמנה |
2012 |
בי"ח שניידר |
ד"ר גליה גת-יבלונסקי |
השפעת מרכיבי חלב על גדילת Catch-up – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2012 |
בי"ח אסף הרופא |
פרופ' יצחק כץ |
שימוש ב"חלבון חלב אפוי" לטיפול באימונוטרפיה פומית לחולים עם אלרגיה קשה לחלבון חלב |
2012 |
בי"ח אסף הרופא |
ד"ר צחי דגן |
האם תינוקות הניזונים מחלב אם נחשפים לרמות גבוהות יותר של מזהמים סביבתיים מסוג מעכבי בעירה המכילים ברומידים לעומת תינוקות הניזונים מתחליפי חלב לתינוקות? – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2012 |
מרכז רפואי וולפסון |
ד"ר חוליו וינשטיין |
הערכת מתן חלבון whey (מי גבינה) מרוכז על גלוקוז, אינסולין, GIP, GLP-1, ו-DPP-4 פוסט פרנדיאליים בחולי סוכרת סוג 2 |
2013 |
הפקולטה לחקלאות |
ד"ר נורית ארגוב ארגמן |
פוספוליפידים כגורם בריאות בחלב עיזים ומוצריו – לתקציר לחץ כאן |
2013 |
אוניברסיטת בן גוריון |
פרופ' דנית שחר |
בדיקת הקשר בין צריכת מוצרי חלב והרכב המיקרוביוטה של מערכתהעיכול ומדדי בריאות ותפקוד של קשישים שיקומיים – לתקציר לחץ כאן |
2013 |
בי"ח הדסה עין כרם |
פרופ' שמעון רייף |
מיקרו RNA המצויים בחלב המספק תזונת ילדים ופגים – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2014 |
הפקולטה לחקלאות |
ד"ר אהרן טרואן |
חשיבות החלב ומוצריו כמקור מרכזי ליוד בתזונת האדם ולבריאות בלוטת התריס – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2014 |
מרכז אוניברסיטאי אריאל |
פרופ' רות בירק |
שונות בגנים הקשורים בויטמין D וקלציום ובהריון בסיכון: מפת דרכים להעשרת התזונה במוצרים עשירים בויטמין D וסידן – תזונה ורפואה מותאמת אישית לנשים |
2014 |
מכללה אקדמית תל חי |
ד"ר אופיר בנימין |
השפעת הפחתת מלח והוספת תחליפים על האיכות האורגנולפטית של מוצר חלב מודל – גבינה רכה |
2015 |
הדסה עין כרם |
ד"ר מרדכי סליי |
מטבולומיקס של חלב פרה, חלב אם ותחליפיו |
2015 |
טכניון |
פרופ' יואב ליבני |
זמינותו הביולוגית של EGCG המוגן בעזרת חלבון החלב בטא לקטוגלובולין ותפקידו במניעת השמנת יתר ותנגודת לאינסולין – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2015 |
טכניון |
ד"א אבי שפיגלמן |
שיפור קיבולת נוגדת חמצון של חלב באמצעות שימוש בהמגון בלחץ אולטרא גבוה – לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2016 |
הדסה הר הצופים |
פרופ רונית חיימוב קוכמן + פרופ' רונית קלדרון |
האם שתיית חלב פרה עלולה להשפיע על מערכת הרבייה של הזכר? |
2016 |
בי"ח אסף הרופא |
ד"ר מייקל גולדברג |
האינטראקציה בין חלב לבין אוכלוסית חיידקי מערכת העיכול בחולים עם אלרגיה מתווכת IgE לחלב, העוברים אימונותרפיה פומית לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2016 |
בי"ח שיבא |
פרופ' יעקב סיוון |
חשיפה לחלב פרה והשפעתה על סימפטומים נשימתיים ועל תיפקודי הריאות בילדים אסטמטיים (בוטל) |
2016 |
מ"ר איכילוב |
פרופ' קרן תורג'מן |
עומס מופחת של משבשים אנדוקריניים בתינוקות היונקים חלב אם לעומת אלה הניזונים מפורמולה, קשור בהתפתחות מיקרוביום המעי בעל הרכב שונה בגיל 3-6 חודשים: משמעות לגבי השמנה עתידית (בוטל) |
2017 |
בי"ח מאיר |
ד"ר עידית לחובר – רוט |
השפעת חשיפה מוקדמת ועיקבית לתחליפי חלב בתינוקות על מניעת התפתחות אלרגיה לחלב |
2017 |
בי"ח אסף הרופא |
פרופ' מתי ברקוביץ |
מדידת רמות מזהמים פתאלטים ומעכבי בעירה ברומידים במוצרי חלב ומזון לתינוקות |
2017 |
מכללה אקדמית תל חי |
ד"ר אופיר בנימין |
הערכת היתרונות הבריאותיים ותכונות אורגנולפטיות של מוצרי חלב שהוכנו מחלב שהופרד בזמן אמת בשיטת near-IR על בסיס הרכב חומצות שומן לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2018 |
אוניברסיטת בר-אילן |
פרופ' חיה ברודי |
העברת מולקולות mRNA ע"י אקסוזומים המופקים מחלב פרה לתאי אדם |
2018 |
מכון ויצמן |
פרופ' ערן סגל |
התפתחות המיקרוביום בפגים: השפעת התזונה והרכבה לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2018 |
מרכז רפואי וולפסון |
ד"ר זוהר לנדאו |
השפעת ארוחת בוקר עשירה במוצרי חלב על ערכי הגלוקוז, ירידה במשקל וביטוי גנים של השעון הביולוגי בחולי סכרת מסוג 2 |
2019 |
האוניברסיטה העברית |
פרופ' בטי שוורץ |
ההשפעה המגנה המשוערת של מספר גורמים הנמצאים בחלב אם מהתפתחות NEC לתקציר באנגלית לחץ כאן |
2020 |
מכון ויצמן |
ד"ר אילנה קולודקין-גל |
גילוי חלבונים אנטי בקטריאליים חדשים המיוצרים על ידי החידק הפרוביוטי לקטובצילוס רמנוסוס ככלי לפיתוח מוצרי חלב פרוביוטיים משופרים |
2021 |
האוניברסיטה העברית |
ד"ר נורית ארגוב ארגמן |
האם שומן חלב וממברנות של בועיות שומן יכולים לתקן את נזקי הדיאטה המערבית לשלד המתפתח? |
2021 |
אוניברסיטת חיפה |
ד"ר שירה זילבר שגיא |
קשר מגן אפשרי בין צריכת שומן חלב לעקה חמצונית, מטבוליטים מעודדי דלקת ומחלת כבד שומני לא אלכוהולי |