המטרה – הבטחת מתן מזון ושתייה איכותיים ובטוחים למקנה.
הבטחת בריאות בע"ח.
אחריות: מרכז הרפת/דיר
אחראי בריאות והזנה
עובדים.
כללי התנהלות:
- הבטח את מתן הדרישות הקיומיות והיצרניות של המקנה (העזר במדריך הזנה).
- איכות מי השתייה למקנה חייבת להיות זהה לאיכות מי השתייה לאדם.
- יש להשתמש בציוד ומכשור המיועדים למזון (רק למזון) ואינם לשימוש משותף עם חומרים כימיקלים (כומרי הדברה, חיטוי וניקוי).
- יש להפריד באחסון בין המזונות לגילאים ולבע"ח שונים (עגלות, חולבות, יונקים, כבשים, עזים).
- אחסן את המזונות במתקנים ראויים והמנע מזיהום המזון ע"י גורמים רעלנים למיניהם.
- קבל מזונות רק מספקים או מרכזי מזון ותערובת מורשים (עם תעודות המאשרות את תקן האיכות שלהם וכן את השתתפותם בחלב א"ב).
- נהל מעקב ורישום אחר קבלת המזונות השונים ומועדי השימוש בהם.
- שמור לעצמך דגימה מכל סוג מזון נרכש עד לגמר השימוש בו.