מושב 1 – חדשנות בענף החלב – יו"ר: גלעד עדין
חדשנות בענף בהיבט של התאחדות מגדלי הבקר – אביתר דותן
מהי שפת ה-G, ומה תועלותיה? – חיים רבינוביץ (הרצאת סקירה)
פודטק בצפון – חדשנות מחקרית ואקדמית – אופיר בנימין
תנובה חדשנות – שי כהן
מושב 2 – כלכלת הענף בארץ ובעולם – יו"ר: מיכל קראוס
הסחר העולמי במוצרי חלב – איום או הזדמנות? – לירון תמיר (הרצאת סקירה)
השפעת הסכמי הסחר על שיקולי המדיניות בענף החלב – יעקב פולג
התפתחות ענף החלב בשלושת העשורים האחרונים ק – רחל בורושק (הרצאת סקירה)
סיכום כלכלי מקצועי 2018 ברפת המשפחתית – בחינת גורמי הצלחה – דוד בירן (הרצאת סקירה)
שוק החלב – שינויים בהרגלי הצריכה? – יעקב שור
מושב 3 – יונקים, עגלות ופיטום – יו"ר: הלל מלכה
ניתוח גיל המלטה ראשונה בישראל – אפרים עזרא (הרצאת סקירה)
בחינת משטר הגמעה מוגבר ביונקים – איל פרנק
טובות השתיים מן האחת – גידול עגלות בזוגות – גילי ויסמן
תיאור מקרה: גילוי מוקדם של מומי לב מולדים באמצעות מערכת אוטומטית לניטור יונקים – ערן פרידמן
טיפול הידרותרמי בפרש בקר לצורך שיפור הפקת אנרגיה מהמפטמה ואיכות הסביבה – רועי פוסמניק
מושב 4 – ענף הצאן – יו"ר: דורית כבביה
מצב ענף הצאן 2019 – דורית כבביה (הרצאת סקירה)
איך מקימים מחלבת בוטיק לצאן? – אריה גלבוע
תחשיב כלכלי של גידול עיזים לחלב – ברכה גל
מושב 5 – איכות המוצר והסביבה בצאן – יו"ר: ד"ר מירי כהן-צינדר
מבט על ענף הצאן בגרמניה – רשמי סיור – סמיר קעדאן
שינויים בהנחיות התכנון ותנאי רישיון העסק של מבנים לבקר ולצאן בדגש על ריח – תומא עבוד
השפעת ההזנה בתחמיץ מורינגה מכונפת על איכות הבשר של טלאים לפיטום – הישאם עומרי (מקבל מילגה)
שאריות כימיות בבשר צאן – נעמה זערור כהן
"הצד האפל של האור": השפעת תאורה מלאכותית מודרנית על ביצועים ויעילות ייצור חלב של עזים ניבות – אביב אשר
מושב 6 – בריאות העטין – יו"ר: ד"ר עדין שווימר
מה למדנו על ממשק חליבה בשני העשורים האחרונים? – רלף גינזבורג (הרצאת סקירה)
תקופת היובש- ההזדמנות לשיפור בריאות העטין, אך גם סיכון להחמרה – עדין שווימר (הרצאת סקירה)
פיתוח מערכת אינקפסולציה להגנה על חיידקים פרוביוטים שמקורם בעטין בריא – משה שמש
טיפול בדלקות עטין קלינית ותת קלינית באמצעות גלי הלם ברפת חפר – ניר בר-טל
שימוש בחיישנים בניהול עדר במערך בריאות העטין העולמי – חן הניג
מושב 8 – בריאות הצאן – יו"ר: ד"ר מישל בלאיש
סקירה רוחבית – מגמות במחלות צאן בישראל, מאז ועד היום –מישל בלאיש (הרצאת סקירה)
מחלות שגר וגורמי תמותה עיקריים בשגר הצאן – שמואל זמיר
פיקוח על הצאן בישראל קובץ –תמיר גשן
כבד שומני בצאן –חי דביר (הרצאת סקירה)
מושב 9 – הזנה, מרעה ופיזיולוגיה של צאן – יו"ר: ד"ר נורית ארגוב ארגמן
שימוש בתוספים גלוקוגנים בכבשות ולדניות והשפעתם על הכבשה והשגר – עוזי מועלם (הרצאת סקירה)
שימוש בשומן מוגן לשיפור יצרנות בצאן – נורית ארגוב ארגמן
האפקט של אכילת ערבה על אוכלוסיות תאים חיסוניים בדם ובחלב של עזים בסוף תחלובה – יאן לנדאו
רעיית צאן בישראל – תהליכים ומדיניות – אורית גינזבורג (הרצאת סקירה)
עידוד רעיית עיזים ממשקית – חיזוק התשתית הכלכלית והתכנונית – לירון אמדור
סינכרון הייחום ואי-עונתיות ברבייה במעלי גירה קטנים – אלפונסו אבקיה (הרצאת סקירה באנגלית)
בדיקת השפעת השימוש ברגולין להגברת המחזוריות המינית בכבשים בנגב – ראיד אלמחדי
מדדים פיזיולוגיים והתנהגותיים לכאב בצאן – סקירת ספרות עדכנית – שרה ווייל פינשטין (הרצאת סקירה)
מושב 10 – פוריות פרת החלב – יו"ר: ד"ר עוזי מועלם
דו"ח פוריות מפורט והשימוש בו לצורך הדרכה ברפת –יניב לבון (הרצאת סקירה)
קיץ 2018 – השפעת שעת ההזרעה על התעברות פרות חלב – אמיר שיפמן
מורפוקינטיקה והתפתחות עוברית בעקבות חשיפת ביציות בקר לעקת חום – שירה יעקובי-ארצי (מקבלת מילגה)
האם בדיקת הריון מוקדמת 28 ימים לאחר הזרעה תורמת לשיפור ביצועי הפוריות ברפת? – מיכאל ואן סטרטן
סקירת ביצועי פוריות בעגלות התחלופה בשני העשורים האחרונים – ינון דותן (הרצאת סקירה)
מושב 11 – המשך פוריות בקר לחלב – יו"ר: פרופ' צבי רוט
יצירת תאי גזע פלוריפוטנטים מושרים בבקר – איבנה חורב (מקבלת מילגה)
העברת עוברים בפרות חלב – גוסטבו וייבשניידר
שינויים בפרופיל הפרוטאומי של תאי זרע לאחר חשיפה לקוטל העשבים אטרזין – תוצאות ראשוניות – אליסה קומסקי-אלבז
בחינת שיטה לשיפור איכות מנות הזרעה של זרמת בקר עם ריכוז תאי זרע נמוך – טניה קוגן
השפעה של מזהמים סביבתיים על איכות תאי זרע של בקר – דורית קלו
השפעה של הזנת פרים באומגה 3 על איכות תאי הזרע – דן רכס
מושב 12 – מחלות זיהומיות בבקר – יו"ר: ד"ר שלמה בלום
טיפול בחיידק Mycobacterium Vaccae כאמצעי להפחתה משמעותית של שכיחות הנשאות של בת שחפת בפרות – דניאל אלעד
תיאור התפרצות לפטוספירוזיס (ל.פומונה) ברפת חלב – מיטל בקאל-וייס
מושב 13 – גנטיקה וטיפוח בבקר לחלב – יו"ר: ד"ר יואל זרון
ניתוח השפעות גידול בשארות (inbreeding) על תכונות יבול חלב ותכונות משניות בעדר הבקר הישראלי – יהודה ולר
גנטיקה וגנומיקה של הפלות מוקדמות בבקר לחלב בישראל – מורן גרשוני
פיתוח גישה לזיהוי שינויים גנטיים המעורבים בפוריות נמוכה בפרים על ידי ניתוח מאפייני זרימה ושיוך משפחתי – רותם וינברגר
חדירת אלל נושא גן PRDM9 של בקר זבו מובילה להשפעות מנוגדות על פוריות זכרית ונקבית בבקר הולשטיין – איל סרוסי
יצירת תאים רגישים להדבקה נגיפית על ידי עריכה גנומית של גן אנטי נגיפי – סאלם סרחאן
מושב 14- רווחת פרת החלב – יו"ר: ד"ר שרה ווייל פינשטין
ועדות אתיקה לניסויים בבעלי חיים – למה ולמי זה טוב? – יואב יקיר
הידע הרפתן נפש בהמתו? הפרה בעיני הרפתן – תוצאות סקר ביניים בקרב הרפתנים – שרה ווייל פינשטין (הרצאת סקירה)
רווחה-חיובית ומותאמת אישית של פרות: מדידה אוטומטית ואובייטקיבית של רווחה באמצעות בינה-מלאכותית – אורן פורקוש (הרצאת סקירה)
מושב 15- שיפור רווחת החיה והקיימות ברפת – יו"ר: ד"ר מאיה זכות
דיווח תוצאות ביניים מניסוי תיחוח מול קלטור המרבץ ברפת החלב – אבירם ג'ונסון
השפעת הוספת צינון לילה בקיץ על הפרשת הורמונים מטבוליים ומדדי ייצור בפרות חולבות – אלונה קלייניאן אלעזרי
השוואת מתזי קו נוע למתזי אקווה מאסטר לצורך צינון פרות חלב בחצר ההמתנה – עמי ארנין
קבלת החלטות על זמני צינון על פי נתוני אמת מהפרות – ארז ליבנה
מושב 16- הזנה ומטבוליזם ברפת החלב – יו"ר: יואב שעני
הזנת פרות חלב ברמות שונות של נתרן השפעה על יצרנות, נעכלות הנתרן והפרשתו – דניאל ביקל
השפעת הוספת קש חיטה למנה על התנובה ויעילות הייצור בפרות חלב שאופיינו כלא יעילות – יהושב בן-מאיר
בחינת התאמת מודל הפחמימות וחלבונים של אוניברסיטת קורנל (CNCPS) לתנאי ישראל – יואב שעני
השפעת תוספת של סורביטול במנה בתחילת התחלובה על ביטוי גנים המעורבים בתהליכי סינתזה של גלוקוז בכבד – סמיר מבג'יש
מושב 17- הזנה ומספוא – יו"ר: פרופ' סמיר מבג'יש
היבטים ממשקים ותזונתיים להגדלת יצור שומן החלב – גבי עדין (הרצאת סקירה)
הגבלת צריכת מזון משפרת את יעילות הייצור בפרות חלב לא יעילות – יהושב בן-מאיר
השפעת אוריאה מוגנת עם שחרור מושהה בכרס על תנובות חלב ורכיביו, יעילות וסביבת הכרס בפרות חלב גבוהות תנובה – מעין וסר (מקבל מילגה)
השפעת תוסף מיקרואורגניזמים הטרופרמנטטיבים ואוריאה על פרמטרים לקביעת איכות תחמיצי חיטה ותירס – עירא פלך
פוליפנולים כמגבירי יצרנות ואיכות חלב – אורן הדיה
שינויים שנתיים בהרכב הכימי של המזון הגס בישראל – יואב שעני (הרצאת סקירה)