בחודשים ינואר-יולי נרשם גידול בייצור בשיעור של למעלה מ-3%. אומדן הייצור לשנת 2018 עומד על 1.550 מיליארד ליטרים, 35 מיליון ליטרים יותר מאשתקד.
השיווק המצרפי של חלב ומוצריו מייצור המקומי צומח בקצב איטי, בששת החודשים הראשונים של השנה נרשם גידול של פחות מחצי אחוז ובמונחי צריכה לנפש מדובר בנסיגה.
לאור הגידול בייצור ללא גידולמקביל בשיווק מתמודד הענף עם צבירה גדולה של מלאי אבקה מחלב כחוש שעלות פינויו אדירה. בשל רמות המלאים הגבוהות של אבקה מחלב כחוש, מגמות הצריכה שנרשמו השנה והתחזיות לשנה הבאה אנו מעריכים כי בשנת 2019 יהיה צורך לצמצם את ייצור החלב. מדיניות החלב הנגזרת מצורך זה היא גריעת מכסות או מדיניות תשלום של תמורות נמוכות מאד לחלב שייוצר מעבר למכסה.
יחד עם חוסר האיזון בין ההיצע לביקוש, שורר בענף חוסר איזון ביחסי חלבון שומן, בעוד שבחלבון אנו מתמודדים עם עודפים הרי שבשומן הביקוש עולה על ההיצע אבל אין אפשרות להגדיל את ההיצע כי אז נחריף את בעיית עודפי האבקה לכן, למרות צמצום הייצור ייתכן ולא יהיה מנוס מהגדלת מכסות היבוא של חמאה.
בטווח הארוך חוסר האיזון ביחסי שומן חלבון בהיצע לעומת הביקוש, אם יימשך, יצריך שינוי יחסי מחירים בין חלבון לשומן כלומר ייקור השומן והוזלת החלבון, זהו המצב השורר בעולם זה מספר שנים והמתבטא במחירים גבוהים של חמאה ומחירים נמוכים של אבקה מחלב כחוש.
שנה טובה וחג קורבן שמח לחברינו המוסלמים הדרוזים והצ'רקסים.