חוות קורנמל הוקמה בערב ראש השנה תשנ"ח 1/10/97, על ידי ענת ודניאל קורנמל, בוגרי הפקולטה חקלאות.
החווה נטועה על גבעה הצופה אל הנוף המדברי בהר הנגב. דיר העזים ממוקם אל מול טראסות אשר הינן שריד מחווה עתיקה מתקופת ברונזה תיכונה (3000 – 4000 שנה). העיזים גדלות תוך הקפדה על תנאי ממשק ותזונה נאותים התורמים לאיכות החלב ובריאות העז.
העזים נחלבות פעמים ביום, החלב מועבר לעיבוד במחלבה שהקימו בני הזוג בחווה.
דניאל קורנמל התמחה בגיבון בארץ ובצרפת והוא משלב בין שמירה על הערכים המסורתיים המותאמים לאקלים המקומי לצד פיתוחן של גבינות שהן אינטרפרטציות אישיות לגבינות הצרפתיות המוכרות.
מסעדת קורנמל הוקמה בערב ראש השנה 2007. המסעדה בנויה מקרונות מסע שצורפו יחדיו. המנות המוגשות מתבססות על מבחר הגבינות המיוצרות במחלבה בהתאם לעונה, חלקן של הגבינות מיוצרות במיוחד כחומר גלם איכותי לשימוש המטבח. פיתוח המנות התבסס על המטבח הביתי, הדגש הוא על שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים ושמירה על איכות גבוהה. האפייה מידי יום וההכנה מתבצעת עם קבלת ההזמנה.
יצירת קשר עם המחלבה – מועצה אזורית רמת הנגב ד.נ. חלוצה 85115 טללים
טלפון מחלבה – 08-6555140
לאתר המחלבה – לחץ כאן