הדרך המובילה למחלבת "יוגבי העמקים" שבמושב היוגב, עוברת בנופיו הקסומים של עמק יזרעאל. בתוך פסיפס שדותיו הירוקים של העמק, הוקם מושב היוגב בו שוכנת המחלבה.
הכל התחיל כשההורים, סימונה ויוסף עלו לארץ מרומניה, התיישבו במושב היוגב והקימו משק חלב עם פרה אחת ועגלה. הקמת המשק החקלאי הייתה רצופה קשיים והימים היו ימי צנע. תקופת הצנע אילצה את אמא, סבתא סימונה, לדאוג לכלכלת
בני הבית, וליצור יש מאין, ובדרך יצירתית, היא התחילה לגבן מוצרי חלב שונים.
המוצרים היו מגוונים וכולם יוצרו מחלב פרה: גבינת קש, גבינה רכה, שמנת, חמאה "מקרום" החלב ועוד. הרפת גדלה והשתכללה עם השנים והפרות הפכו לשותפות שליוו את המשפחה לאורך כל הדרך. יחד למדנו את סודות החלב והגבינות, למדנו כיצד לכבדן וכיצד לטפל בהן, כדי שהן יספקו את החלב הטוב ביותר למוצרי החלב שלנו.
הקמת המחלבה
בשנת 2000 הוקמה המחלבה בידי חיים הלפרין – בנו של יוסלה הרפתן ואורי גזית, בנו של יונתן מוביל החלב. המחלבה הוקמה על בסיס הידע שנרכש במשך השניים מאמא סבתא סימונה. חיים ואורי הרחיבו את הידע כשנסעו ללמוד את מקצוע הגבנות גם מעמים אחרים. מהרומנים למדו להכין גבינה מולדובית, באוקראינה למדו להכין את הקפיר, בצרפת – את הקרם פרש ומשכנינו במגזר הערבי, את סודן של הלאבנה והגבינה המלוחה, ג'יבנה.
כיום
מוצרי החלב למיניהם מיוצרים מחלב שנחלב ברפת רובוטית מודרנית וחדישה.הפרות מגיעות בצורה חופשית ועצמאית לחליבה. אנחנו מתייחסים לפרות שלנו ברפת כשותפות לעסק. אנו מקפידים שברפת שלנו קרני הפרות לא יחתכו, ואיננו מטביעים בעורן מספרים הגורמים לכוויה.
יצירת קשר:
מושב היוגב
טלפון – 04-9592465
לאתר המחלבה – לחץ כאן